Založ si blog

Ste dobre poistení?

Životné poistenie má dnes už takmer každý dospelý človek, no kvalitný produkt ,na ktorý sa môže spoľahnúť v prípade nečakaných udalosti, má už málokto. Tu sú najčastejšie dôvody, pre ktoré ľudia často nie sú spokojní s poistným plnením:

 

· zle nastavené poistné sumy ( často napr. trvalé následky úrazu na nízke úplne nedostatočné sumy no nielen to…  )

· stará zmluva bez ochrany pred infláciou (napr. za 10 € mesačne, uzavretá pred 15 rokmi…)

· nevhodne zvolený produkt (napríklad len úrazové poistenie pre živiteľa rodiny)

· nie sú všetky základné pripoistenia t.j. smrť + kritické choroby + trvalé následky úrazu

 

Na úvod upozorním, že pojem, o ktorom sa tu bavíme, pochádza zo slova „poistiť“, a preto má slúžiť v prvom rade na poistenie teda zabezpečenie seba a svojej rodiny. Nezáleží pritom, či ide o kapitálové alebo investičné poistenie, stále je to poistenie a preto vás sklamem, ak vám nejaký „odborník“ poradil si cez tento produkt sporiť. Výnimkou by snáď mohlo byť u niektorých poisťovní a ich produktov dlhodobé sporenie (minimálne 15 rokov), ale stále len popri kvalitnom poistení. Sporiť samostatne cez akýkoľvek produkt, ktorý má v názve slovo poistenie, sa nevyplatí, na to slúžia iné finančné produkty.

Ľudia často nemajú uzavretú zmluvu až do dôchodkového veku ,je to ďalšia chyba, nakoľko o 10 rokov môžu byť nepoistiteľný ! Komplexné životné poistenie je celoživotný produkt, preto si ho treba starostlivo vybrať a nastaviť, aj keď časom sú možné určité zmeny. Tie však budú opäť limitované vašim zdravotným stavom.

Rodiča niekedy takmer prepoistia svoje deti no sami nie sú poriadne poistení. Zabúdajú, že bez ich príjmu sú deti stratené aj napriek akokoľvek kvalitnému poisteniu detí. Čo sa týka úrazového poistenia, treba si uvedomiť, že slúži len na poistenie úrazu, takže kritické choroby, smrť z inej príčiny ako úrazom, či PN z dôvodu choroby a podobne, tam nepoistíte. Toto poistenie je teda vhodné len pre ľudí, od ktorých nikto finančné nezávisí a aj to len za predpokladu, že si nemôžu dovoliť komplexné životné poistenie. No určite je lepšie mať aspoň „úrazovku“ ako nič.

www.ekonomickesluzby.eu

5 najdôležitejších rizík, ktoré musí mať vaša životná poistka!

14.04.2024

Úloha kvalitného životného poistenia je zabezpečiť vás po finančnej stránke, keď dôjde k ťažkému úrazu alebo vážnej choroby. Prípadne vašu rodinu, ľudí závislých od vášho príjmu. Mnoho ľudí si to však neuvedomuje a zameriava sa na poistenie drobných rizík. Pár dní v nemocnici, pár týždňov na PN, by mal každý ľahko zvládnuť zo svojej finančnej rezervy. [...]

Ako vybrať a nastaviť poistenie hypotéky

04.12.2020

Podstatná väčšina ľudí je donútená financovať svoje bývanie formou hypotéky. Banka, ktorá vám požičia je chránená práve hodnotou vašej nehnuteľnosti. Ale čo vy? Neberte prvú ponuku poistenia, ktorú dostanete v banke už so žiadosťou o hypotéku. tzv. bankopoistenie je viazané priamo na úver s mnohými obmedzeniami a väčšinou aj podstatne drahšie, ako iné možnosti [...]

Oplatí sa šetriť na kratšej poistnej dobe životnej poistky?

17.10.2017

Klienti občas prídu s ponukou od konkurencie, ktorá na prvý pohľad vyzerá výhodnejšie, ako tá, ktorú dostali odo mňa. Jedným z takýchto prípadov je niekedy práve kratšia poistná doba. Pre poisťovňu je, samozrejme, menšie riziko zaviazať sa poistiť 30-ročného človeka na 10 rokov ako na 35 rokov, teda až do dôchodkového veku. Oplatí sa však takáto [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

cacko

Blog najmä o osobných financiách a finančnej gramotnosti. ekonomickesluzby.eu jaroslavcacko@gmail.com www.facebook.com/profile.php?… 15 rokov praxe vo finančníctve. Vysokoškolské vzdelanie na Ekonomickej univerzite Bratislava, odbor Finančné riadenie podniku ukončené obhajobou diplomovej práce na tému Životné poistenie na Slovensku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 326175x
Priemerná čítanosť článkov: 19187x

Autor blogu

Kategórie